zondag 18 april 2010

December 2009 & Januari 2010




Wat een hoogtepunt! Na 2,5 jaar naar de betonmolen en bouwmaterialen te hebben gekeken aan de voorkant is het nu zover dat alles naar de achterkant is verplaatst!!





Bovenstaande foto's zijn rond 13 december genomen. Eigenlijk zou je zo'n beetje in de kerststemming moeten geraken maar dat is toch moeilijk als je al die bloeiende planten ziet!


Ondanks de draad, hekje, verhoogde muur etc etc zien de honden nog steeds kans om te ontsnappen. Ook vinden ze sommige nieuwe planten niet zo leuk dus die worden er vakkundig uitgehaald.




Toch wat kerstsfeer in huis, maar in plaats van een witte kerst hebben we een hele hele hele natte kerst. Niet normaal wat er uit valt. Gelukkig genoeg boodschappen in huis en we zitten bijna 8 dagen onafgebroken binnen, af en toe gaan we buiten kijken naar de ravage die door de regen wordt aangericht.




Overal ontstaan er watervallen en de weg is veranderd in een modderstroom op plaatsen.


Aan de voorkant komt de modder via de weg over de bestrating, maarja, we zijn zo blij met de muren aan de achterkant die gebouwd zijn, anders hadden we de modder tot in de bad- en slaapkamers gehad. Op dat moment denk je maar even niet aan de eventuele schade aan de planten, gewoon hopen dat het niet erger wordt.



Ondanks dat Dorus best een stoere hond is, kan hij een dekentje wel op prijs stellen als hij koud en nat binnenkomt.

Op 30 december houdt het eindelijk op met regenen en we glibberen en glijden naar Charlotte en Ton in Alcaucin om daar nieuwjaar te vieren.

Januari 2010




Voor de eerste keer kalkoen gemaakt, wat was dat lekker - alhoewel een beetje veel :)! Veel verse kruiden uit de tuin erbij, ook bij de batatas die heerlijk zijn uit de oven met wat olie, rozemarijn en zeezout.


Op 8 januari : alweer sneeuw! Het blijft gelukkig wel nog geen halve dag liggen.
Ach mijn arme plantjes....
Toch blijft het vreemd met die sneeuw, toen we vorig jaar voor het eerst sneeuw hadden vertelde iedereen dat het hoogst uitzonderlijk was en dat het in 60 jaar niet meer gesneeuwd had. Nu al 2 jaren achter elkaar, de eventuele schade zal wel blijken in de komende maanden als de planten weer gaan uitlopen. Gezien het feit dat het vorig jaar reuze meeviel zal het dit jaar ook wel loslopen.





Tijd voor:




Kweeperenmoes gemaakt, geen aanrader, geef mij maar appelmoes.


Midden januari is het opeens erg zacht weer en kan de vino buiten gedronken worden.

In de natuur zie je de eerste tekenen van lente.


Een beetje voorjaar uit de winkel. Uiteraard gaan de uitgebloeide bollen later ergens de grond in.




Zonsondergang blijft mooi om te fotograferen, ook al heb je al 600 foto's daarvan.

Geen opmerkingen: