zondag 18 april 2010

September & oktober 2009

Zo'n tuinblog is een prachtig voornemen :), helaas ontbreekt het vaak aan zin (en tijd!) om het allemaal bij te houden. Door een aantal mensen werd ik erop gewezen dat ze het zo jammer vonden dat er geen nieuwtjes meer waren dus zal ik mijn leven eens beteren.

Ik heb uiteraard wel duizenden foto's gemaakt van de tuin hahaha dus ik zal beginnen per maand de foto's erop te zetten, tekst volgt dan vanzelf wel!

September en oktober 2009



Tijdens onze wandelingen met de honden hou ik goed de vijgen in de buurt in de gaten. We hebben zelf zo'n iniminieboompjes, dat duurt nog wel een paar jaar. Maar dit jaar lukte het niet zo goed met de vijgen weghalen :), eerst waren we te vroeg en een paar dagen later lag ineens alles op de grond te rotten. Volgend jaar beter want ik heb zo'n lekkere recepten met vijgen en op de markt of in de supermarkt zie ik ze nooit!


De vetplantjes doen het leuk in de potjes tegen de muur. Zelfs hier heeft Paul ervoor gezorgd dat ze automatisch water krijgen door een heel klein sproeiertje dat door de muur steekt, handig.
Helaas hebben de plantjes de winter niet overleefd, binnenkort nieuwe halen!



In de grote bak voor hebben we een pimienta falsa geplant, deze boom schijnt sterk te zijn en redelijk snel te groeien.


De trompetplant (??) op het terras doet het goed en staat prachtig in bloei.




Gezien het feit dat we geen bouwmaterialen aan de weg kunnen laten staan leggen we de tegels alvast op de plek waar uiteindelijk het nieuwe terras zal komen aan de achterkant. We zullen wel een klein stukje gras proberen te behouden voor de honden maar de rest wordt bestrating en borders. Wordt vervolgd!




De 2 grasplanten bij het zwembad zijn weelderig geworden. Er tussenin staat nog steeds een heel klein bananenboompje dat wanhopige pogingen doet om te overleven. Aangezien zijn wortels onder de muur zitten kunnen we niet helpen.


Paul is dol op zijn bananenboom dus aan de voorkant ook eentje geplant in een bak.


Er zijn geruchten dat er jabalĂ­ (everzwijnen) rondlopen in de omgeving, een mama met 6 of 7 biggetjes. De moeders kunnen erg agressief zijn als ze kleintjes hebben.
En ja hoor, ze hebben onze tuin ook gevonden! Ze graven onder planten op zoek naar eetbare dingen, we zien het.......



De 'noordborder' is altijd erg laat voordat er iets in bloei staat doordat er pas later in het jaar volop zon op staat, maar als het dan bloeit........ De vetplanten woekeren nogal, maar dat mag.


Van Antonio een aantal sierkalebassen gekregen, net kunstwerkjes.


Prachtige plant met aparte kleuren- naam onbekend - aan de voorkant geplant, helaas heeft deze het ook niet overleefd.



Werk in uitvoering aan de voorkant: bestrating, muurtje bouwen, muurtje verhogen, hekje maken etc etc.


Geen opmerkingen: